Easy Webshop - En nettbutikk med krefter!

Publisert 16.10.2005

Easy Webshop er en norskutviklet nettbutikksystem av Steinhaug for å selge varer over internett. Målet med systemet er å utvikle et så enkelt og intuitivt brukergrensesnitt som mulig og samtitig ivareta den funksjonalitet som kreves i dagens nettbutikker. Resultatet er en brukervennlig, funksjonsrik og driftssikker nettbutikk.

Brukervennlighet i fokus

Når man bruker et verktøy daglig er det viktig at funksjonalitet er strømlinjeformet, at man ikke bruker tid på unødvendige funksjoner og dilpedutter og ikke minst at man er trygg på systemet man arbeider i. Neste oppgradering av Easy Webshop vil ta tak i endel problematikk som fokuserer på nettopp dette, å skape et enda enklere og tryggere miljø å arbeide i.

Butikksystemet blir også utvidet med ny funksjonalitet. Kanskje den mest spennende funksjonaliteten som dukker opp er horisontale og vertikale produktsider (portrett/landskap). Easy Webshop starter nå med å kontrollere alle produktbilder som lastes opp, og produserer egnede produksider tilpasset formatet på bildet.

Nyheter for Easy Webshop v1.6

Arbeidet med v1.6 er i full gang, og blandt nyhetene for denne oppgraderingen kan vi nevne.

 • Forbedrede tooltips
  • Forbedrede tooltips er bygget inn i administrasjonen og gjør det nå enklere og mer oversiktlig. De nye tooltips er ikke bare penere å se på, men de håndterer også mer informasjon en vanlige tooltips og er beregnelige med når og hvor lenge de vises.
 • Alternative varer
  • Man kan knytte varer opp imot hverandre. Selger du eks en bukse kan du knytte belter og t-skjorter opp mot denne. Produksiden vil da vise buksen som normalt, men i tillegg liste opp de alternative varene som anbefalte produkter tilknyttet dette produktet.
 • Nye WYSIWYG editorer
  • En av funksjonene folk liker godt i Easy Webshop er WYSIWYG mulighetene som ligger i å redigere både varer og innhold. Dagens WYSIWYG editor heter htmlArea og er utdattert i forhold til konkurrentene, denne er nå faset ut og erstattet med svensk utviklede TinyMCE. Det legges inn totalt 3 WYSIWYG editorer man kan velge blandt, Xinha, FCKeditor og TinyMCE. Alle WYSIWYG editorer kommer med norsk språk.
 • Vise antall produkter i en kategori
 • Horisontale og vertikale (stående og liggende) produktsider
  • Den klassiske produktside i en nettbutikk er produktbilde til venstre og produkttekst til høyre, akkurat som i Easy Webshop idag. Men hva hender om produktet er kort og langt, eks en fiskestang som er avfotografert liggende på bakken? Dette resulterer i et bittelite bilde på siden. Det nye systemet i Easy Webshop kontrollerer bildene dine slik at lange korte bilder benyttes i en alternativ layout, på denne måten kan bildene bli mye større og penere.
 • Standard produktbilde kan klikkes på for stort bilde
 • Smuler / Breadcrumbs
  • Snodig betegnelse, men det er hva det populært kalles. Dette vil legges inn i toppen av alle sidene, eks om du er i en kategori ved navn "Klær", deretter i undermeny "Bukser" og så i undermeny "Levis", du er inne på produktet 501 Dongeri. En smule vil da bli :
   hovedsiden > produkter > klær > bukser > levis > 501 dongeri

Velg steinhaug som partner for din nettløsning

Ved å velge Steinhaug som samarbeidspartner sikrer du deg at dine nettsider er i de beste hender, ikke bare idag - men også for fremtiden. Mer informasjon om validerende webdesign...

Content