Radio Ung i Kristiansand

Publisert 02.12.2006

Radio Ung er en helkommersiell og uavhengig lokalradio med konsesjon for Kristiansand og omliggende kommuner. Radio Ung er eid av Stiftelsen Samsending som foruten å kringkaste lokalradio, også tilbyr nettavis og webradio. Stiftelsens formål er å lage god, informativ og lyttervennlig radio på det lokale plan. Radio Ung ble etablert i 1985, og er således en av Norges eldste lokalradiostasjoner.

Forbedring av siden

Vi ble kontaktet av Radio Ung for å utvide og forbedre funksjonalitet på deres sider. Dagens sider benytter en egenutviklet publiseringsløsning for Radio Ung av annen leverandør, så våres oppgave var å bygge videre på denne løsningen slik at ikke Radio Ung endte opp med flere administrasjoner.

> Gå til Radio Ung hjemmesiden, www.radioung.no

Hva spilles på radio nå?

Sendingene til Radio Ung streames over nettet slik at man kan lytte på radioen hvor en man er i verden, derimot var det ingen integrasjon mellom streamingserver og siden som fortalte hva som spilles akkurat nå. Vi satte her opp en AJAX-bassert løsning som henter siste spillelister fra streamingserveren. I tillegg laget vi et eget API for Radio Ung slik at de kan legge inn AJAX-spillelister hvor de ønsker på siden sin, uten å måtte dykke inn i teknisk kildekode.

Merk på eksempelet under at siden ikke lastes på nytt når ny sang spilles på radioen, spillelisten under sjekker opp mot serveren hvert 10 sekund om det er endring siden sist, og om det er en endring så oppdateres teksten automatisk. Denne teknikken kalles for AJAX. Trykk gjerne på F5 å se at sangen først vises etter siden er lastet, dette fordi funksjonen som henter sangen først starter opp etter siden er lastet.

Kommentarer på artikler

Et av de største ønskene til Radio Ung var å få muligheten for sine lesere å kommentere artikler og nyheter. Vi integrerte da våres eget kommentarsystem, Steinhaug Threads, inn i systemet til Radio Ung, som nå administrerer kommentarene via sitt eksisterende publiseringsverktøy.

Muligheten for at lesere kan kommentere å komme med synspunkter på artikler er viktig å ha med seg i dagens nettsider. Ikke bare gir det brukerne muligheten til å ta del i siden, men det gjør også at brukerne kommer tilbake til siden oftere for å følge med på sine kommentarer og hva andre sier. Det skaper en ekstra verdi til siden, og ikke minst skaper det ekstra verdi for annonser som får mer eksponering en tidligere.

Sidevisning - side 1 av 10

Et av problemene med arkivfunksjonen på siden var at den listet opp alle artikler fra databasen, noe som betyr at mange sider ble veldig lange. Vi har her lagt inn sidevisning slik at 30 artikler vises på hver side, og man kan klikke på neste side for flere lenker.

Hvorfor skal du velge Steinhaug som samarbeidspartner

Ved å velge Steinhaug som samarbeidspartner sikrer du deg at dine nettsider er i beste hender, ikke bare idag - men også i morgen. Mer informasjon om validerende webdesign...

Content