Barnehagenmin

Publisert 21.04.2005

Steinhaug fikk i oppgave å utvikle ny portal for Comsys AS. Portalen er barnehagenmin.no, og er en fellesside for alle Norges barnehager og deres foresatte. Portalen gir foreldrene innsikt i hva som skjer i den enkelte barnehage, tilgang til informasjon og bilder som barnehagen publiserer, og barnehagene kan sende beskjeder iform av e-post og SMS til de foresatte i tillegg til å legge ut informasjon på sine lukkede sider.

Mobiltelefon og SMS

Barnehagenmin gir de forskjellige barnehagene mulighet til å sende ut SMS meldinger til sine barns foresatte, til en og en eller gruppevis. SMS funksjonalitet er en av de tjenester Steinhaug har utarbeidet seg god ekspertise på i senere tid.

Bildegallerier og WYSIWYG redigering

Når barnehagene legger ut bilder fra utfarter eller sommerfester blir bilder automatisk optimalisert for web. Ettersom mange brukere ikke har kompetanse til å gjøre dette, men oftest henter bildene direkte fra sitt digitalkamera - er det viktig at en slik løsning fungerer for alle, og da må det være brukervennlig. Nyhet og sideredigering inneholder også WYSIWYG funksjonalitet, slik at redigering av sider kan sammenlignes som å arbeide i Word.

Brukere, barnehager og administratorer

Systemet opererer i hovedsak i fire nivåer, hvor administrator kan opprette nye barnehager. Den enkelte barnehage kan så bygge på med sine egne sider, publisere bildegallerier og sende e-post og SMS til de forskjellige foresatte. Foresatte logger seg inn og får tilgang til informasjon vedrørende barnehagen som ikke er tilgjengelig for andre. Til slutt kan man som anonym bruker (ikke logget inn) få tilgang til generell informasjon om de forskjellige barnehagene, søke etter barnehager etc.

Web og standarder

Hjemmesiden er tilrettelagt med CSS design tilpasset Windows og Mac nettlesere med validerende og tilgjengelig kode, noe som gjør at siden vil kunne sees i alle nettlesere samt at søkemotorer ikke vil ha problemer med å indeksere websiden. Hjemmesiden inneholder også vennlige URL, dette var også viktig for å enkelt kunne differnesiere de forskjellige barnehagene fra hverandre på en forståelig måte. Mer informasjon om validerende webdesign...

Content